Archives

JTM

#27 Makazice rezalice – Dragotin Kete

#27 Makazice rezalice - Dragotin Kete
/

Da li ste čuli za izreku “Tuđe je slađe”? Uvek nam deluje da je ono što neko drugi ima bolje i hoćemo i mi da imamo isto što i on, ali bez truda koji je drugi uložio. Stoga poslušajte sledeću bajku i saznajte šta se desi kada uzmemo nešto tuđe što nismo zaslužili.

JTM

#26 Slavuj – Hans Kristian Andersen

#26 Slavuj - Hans Kristian Andersen
/

Da li ste nekad čuli slavuja kako peva? Kažu da je njegova pesma božanstvena, a kakvu moć ima, poslušajte sledeću bajku kako biste saznali.

JTM

#25 Jazavac i jež – R. Malibajeva

#25 Jazavac i jež - R. Malibajeva
/

Da li ste se nekad zatekli u situaciji da možete da pomognete komšiji ili prijatelju, rodbini? Kako ste odreagovali? Ova priča nas uči da nikad ne znamo kada ćemo se mi zateći u nevolji i da će nama biti potrebna pomoć. Stoga uvek treba da se ponašamo prema drugima onako kako bismo mi želeli da se drugi ponašaju prema nama u takvoj situaciji. Poslušajte priču i nadam se da ćete uživati isto koliko i ja dok sam je čitala.

JTM

#24 Tri praseta – francuska priča

#24 Tri praseta - francuska priča
/

Svima dobro poznata priča, ali ja i dalje volim da je pročitam sa vremena na vreme. Uči me tome da, koliko god se razlikovalo moje mišljenje od drugih, uvek treba pomoći kada dođe do nekog problema. 

JTM

#22 Zunzarina palata – Brana Cvetkovic

#22 Zunzarina palata - Brana Cvetkovic
/

Da li i vi volite kada vam dođu gosti u posetu? Ume da bude baš zabavno, a kako je prošla jedna zunzara poslušajte sledeću priču.

JTM

#20 Vrba i Urma-Sun Ju Đin

#20 Vrba i Urma-Sun Ju Đin
/

Svima se desilo da prebrzo donesemo sud o nekome bez toga da smo se prvo upoznali sa tom osobom. Ali prvi utisak nekada i vara. Poslušajte priču i saznaćete o čemu je reč.

JTM

#19 Janja – Božidar Timotijević

#19 Janja - Božidar Timotijević
/

Kako to izgleda kada jedna baka pokloni svojim unucima životinju sa sela? Neću vam reći koja životinjica je u pitanju, poslušajte priču i saznaćete.

JTM

#18 Slavujeva nagrada – Nada Jakimova

#18 Slavujeva nagrada - Nada Jakimova
/

Leto je jedno od najlepših godišnjih doba upravo zbog toga što svake večeri imamo tu čast da slušamo koncert raznih buba i ponekih ptica. A da li znate kako to izgleda kada se bube i ptice takmiče u pevanju? Poslušajte priču i saznaćete.