Archives

JTM

#32 Snežana i sedam patuljaka – Braća Grim

#32 Snežana i sedam patuljaka - Braća Grim
/


Jedna od mojih omiljenih bajki kada sam bila mala i jedna od prvih koje sam pročitala. Nadam se da ćete uživati u njoj isto koliko i ja.

JTM

#30 Slikarka zima – Desanka Maksimović

#30 Slikarka zima - Desanka Maksimović
/

Uvek sam se radovala raznim crtežima koje zima ostavi na našim prozorima. Svaki je bio poseban. Jedina mana je što brzo nestanu. Ali zato sledeća priča će mi uvek biti na pameti.

JTM

#29 Priča o neposlušnoj nozi – Duško Radović

#29 Priča o neposlušnoj nozi - Duško Radović
/

Jesen tek stigla a zima mi je na pameti. Kao mala, obožavala sam da budem napolju na snegu. Ali najviše sam volela da se klizam po putu. Poslušajte sledeću priču kako biste čuli kako to izgleda kada noga ne želi da sluša.

JTM

#28 Carevo novo odelo – Hans Kristian Andersen

#28 Carevo novo odelo - Hans Kristian Andersen
/

Mala deca su naivna i ne znaju za laž i sramotu, dok mi odrasli često znamo da prećutimo nešto kako ne bismo ispali neznalice i kako nam se okolina ne bi podsmevala. Ova bajka savršeno prikazuje kako to izgleda kada ne želimo da ispadnemo glupi pa na kraju još teramo i inat kako bi ispalo da smo u pravu. Poslušjte bajku i uživajte.

JTM

#27 Makazice rezalice – Dragotin Kete

#27 Makazice rezalice - Dragotin Kete
/

Da li ste čuli za izreku “Tuđe je slađe”? Uvek nam deluje da je ono što neko drugi ima bolje i hoćemo i mi da imamo isto što i on, ali bez truda koji je drugi uložio. Stoga poslušajte sledeću bajku i saznajte šta se desi kada uzmemo nešto tuđe što nismo zaslužili.

JTM

#26 Slavuj – Hans Kristian Andersen

#26 Slavuj - Hans Kristian Andersen
/

Da li ste nekad čuli slavuja kako peva? Kažu da je njegova pesma božanstvena, a kakvu moć ima, poslušajte sledeću bajku kako biste saznali.

JTM

#25 Jazavac i jež – R. Malibajeva

#25 Jazavac i jež - R. Malibajeva
/

Da li ste se nekad zatekli u situaciji da možete da pomognete komšiji ili prijatelju, rodbini? Kako ste odreagovali? Ova priča nas uči da nikad ne znamo kada ćemo se mi zateći u nevolji i da će nama biti potrebna pomoć. Stoga uvek treba da se ponašamo prema drugima onako kako bismo mi želeli da se drugi ponašaju prema nama u takvoj situaciji. Poslušajte priču i nadam se da ćete uživati isto koliko i ja dok sam je čitala.

JTM

#24 Tri praseta – francuska priča

#24 Tri praseta - francuska priča
/

Svima dobro poznata priča, ali ja i dalje volim da je pročitam sa vremena na vreme. Uči me tome da, koliko god se razlikovalo moje mišljenje od drugih, uvek treba pomoći kada dođe do nekog problema.