Archives

JTM

#16 Kiša i kukurek – Vojislav Stanojčić

#16 Kiša i kukurek - Vojislav Stanojčić
/

Najslađe se spava dok pada kiša, zar ne? To je zato što nam ona svaki put priča svoje dogodovštine sa putovanja. Mi možda ne razumemo šta ona kaže, ali barem ima uspavljujući glas uz koji se najlepše spava.

JTM

#14 Nikola Tesla

#14 Nikola Tesla
/

Svi smo mi, na neki način, upoznati sa Nikolom Teslom i šta je on sve izumeo. U ovoj priči možete da čujete njegove dogodovštine iz perioda kada je bio dete. 

JTM

#13 Mali hlebni ljudi-Grozdana Olujić

#13 Mali hlebni ljudi-Grozdana Olujić
/

Da li ste se nekad zapitali kako nastaje hleb? Naravno, od brašna, vode i kvasca, ali da li znate ko pomaže seljanima kada je žito u pitanju od kojeg nastaje brašno? Poslušajte priču pa ćete saznati…

JTM

#12 Ogledalce- Grigor Vitez

#12 Ogledalce- Grigor Vitez
/

Da li životinje vole da se vide u ogledalu i kako to njima izgleda? Da li pomisle da je u pitanju neka druga životinja ili prepoznaju da su to oni? U ovoj priči možete čuti kako životinje reaguju kada dođu u dodir sa ogledalom.

JTM

10 Nebeska reka – Grozdana Olujić

10 Nebeska reka - Grozdana Olujić
/

Za različite pojave i pojmove postoje dokazana naučna objašnjenja, i njih je uvek dobro znati, ali ponekad je lepo znati i narodna objašnjenja ili priče pojedinih autora kao što je i ova priča o Nebeskoj reci. Poslušajte priču da saznate o čemu je reč. 

JTM

#9 Koga su se uplašili – Albanska bajka

#9 Koga su se uplašili - Albanska bajka
/

Strah je česta pojava kod ljudi. Uplašimo se nekog zvuka i odmah pomislimo da se u žbunju krije lav, krokodil ili čak SLON, a kad ono… Poslušajte ovu narodnu bajku da saznate ko se koga uplašio. 

JTM

# 8 Čarobno uvo – Nikola Jeremić

# 8 Čarobno uvo - Nikola Jeremić
/

Život u stanu ili život u kući? Ima nas raznih, neki ne mogu da zamisle da žive u kući a nekome je život u stanu nešto na šta ni ne pomišljaju. Ja više volim život u kući, a kako sam se provela za vikend u Beogradu i noćenje u stanu možete čuti u sledećoj priči. Uživajte!