Archives

JTM

#38 Božićna priča – Čarls Dikens

#38 Božićna priča - Čarls Dikens
/

Svima dobro poznata priča, zar ne? A ako se još niste upoznali sa njom, moj savet je da je preslušate i saznate o čemu je reč. Ja vam ništa više neću reći… 

JTM

#37 Božić na moru – Dzozef Konrad

#37 Božić na moru - Dzozef Konrad
/

Najlepše je proslaviti praznike sa porodicom, ali ne bude uvek to moguće. Zbog toga postoje prijatelji, oni će vas uvek oraspoložiti i učiniti da praznike pamtite po dobrom. 

JTM

#36 Krcko Oraščić i kralj miševa – E.T.A. Hofman

#36 Krcko Oraščić i kralj miševa - E.T.A. Hofman
/

Prvi sneg me uvek asocira na praznike i stoga sam poželela da sa vama podelim još jednu lepu prazničnu priču. Nadam se da ćete uživati u priči ušuškani u vašem omiljenom kutku uz topli čaj ili neki drugi napitak.

JTM

#35 Zivot i pustolovine Deda Mraza – L. Frenk Baum

#35 Zivot i pustolovine Deda Mraza - L. Frenk Baum
/

Decembar je uvek nekako poseban mesec, zar ne? Svi se spremamo za novogodišnje i božićne praznike, biramo najlepše poklone za naše najmilije, spremamo ukusne kolače i mnoge druge aktivnosti koje prosto zrače nekom pozitivnom energijom. I u tom duhu, spremila sam vam i sledeću priču.

JTM

#34 Uspavana lepotica – Braća Grim

#34 Uspavana lepotica - Braća Grim
/

Ah, sve te obaveze… Domaći zadaci, učenje novih gradiva, pa toliko predmeta… Ponekad nam dođe da sve to ostavimo i prespavamo barem čitav razred, ako ne i čitavo školovanje. Ali nismo mi medvedi da prespavamo celu zimu, ili u ovom slučaju, nismo mi uspavane lepotice. Tako da, učiti se mora ali uvek možete napraviti pauzu i poslušati Uspavanu lepoticu. 

JTM

#33 Patuljci – Braća Grim

#33 Patuljci - Braća Grim
/

Toliko puta u životu mi se desilo da nešto odradim u poslednjem minutu (znam, treba bolje da se organizujem) i svaki put sam poželela da mogu samo da odem na spavanje i da kada se probudim posao bude završen. Ali to ne ide tako, zar ne? Barem ne u stvarnom životu, dok u bajkama je sve moguće. Poslušajte sledeću priču i uživajte. 

JTM

#32 Snežana i sedam patuljaka – Braća Grim

#32 Snežana i sedam patuljaka - Braća Grim
/


Jedna od mojih omiljenih bajki kada sam bila mala i jedna od prvih koje sam pročitala. Nadam se da ćete uživati u njoj isto koliko i ja.

JTM

#30 Slikarka zima – Desanka Maksimović

#30 Slikarka zima - Desanka Maksimović
/

Uvek sam se radovala raznim crtežima koje zima ostavi na našim prozorima. Svaki je bio poseban. Jedina mana je što brzo nestanu. Ali zato sledeća priča će mi uvek biti na pameti.

JTM

#29 Priča o neposlušnoj nozi – Duško Radović

#29 Priča o neposlušnoj nozi - Duško Radović
/

Jesen tek stigla a zima mi je na pameti. Kao mala, obožavala sam da budem napolju na snegu. Ali najviše sam volela da se klizam po putu. Poslušajte sledeću priču kako biste čuli kako to izgleda kada noga ne želi da sluša.