Utisci sa seminara

Share

naslovna-1Prvi on line seminar Dete sa epilepsijom u školi, održan je tokom oktobra 2016.  Završni susret je održan u Zaječaru, u osnovnoj školi Ljuba Nešić. Evo utisaka učesnika seminara:

Branka Nastasijević

Prvi put učestvujem – pohađam onlajn seminar. Bila sam skeptik u početku, a onda sam jedva čekala da otvorim novu temu i novi forum sa zadacima. Nisam se snašla sa pričaonicom i postavljanjem fotografije ( nemam iskustva sa time ). Mislim da je količina informacija bila dovoljna, ništa suvišno. Puno sam informacija dobila novih, za koje nisam znala ( za mene je epi napad bio samo Veliki napad ). Ovo je treći seminar predavača Emila Vlajića i Mirsade Topalović, koji pohađam i jako sam zadovoljna. Učenje na daljinu je vrlo korisno i ekonomično . Moram da se pohvalim da sam bila istovremeno ( od 18. do 22. oktobra ) učesnik WWF akademije za prirodu u Petnici u vezi zaštite prirode na području Nacionalnog parka Đerdap

Nataša Sibinović –

Veoma sam zadovoljna učešćem na ovom seminaru jer je zanimljiv, dinamičan, savremen i interaktivan. Mislim da su online seminari prava stvar, jer može da im se pristupi od kuće u slobono vreme, pružaju konfornost u pogledu vremena i mesta pristupa seminaru, a tema seminara o epilepsiji je odlična, obzirom da se susrećemo sa decom koja imaju neki oblik epilepsije i svakako se treba upoznati sa simptomima, prvoj pomoć,  i samoj bolesti uopšte.  Sadržaj je jasan, koncizan, prilagodljiv svim učesnicima. Za svaku preporuku i pohvalu.  Želim, ovom prilikom  da pohvalim i autorski tim seminara, i da vam poželim dalji uspeh u radu. A kao što i prethodna koleginica sa seminara napsala,  da nas što pre obradujete još nekim zanimljivim seminarom. Sve najbolje

Marija Kostandinović –

Zadovoljna sam seminarom. Razumela sam problematiku dece sa epilepsijom. Ono što je meni najvažnije u budućem radu je da ću (ukoliko bude bilo potrebe), umeti da pružim pomoć učeniku prilikom epileptičnog napada. Naravno, stečeno znanje se ne ograničava na oblast radnog mesta. Važno mi je i to, da ću dati sve od sebe, da podržim decu sa epilepsijom u školskom životu i učenju. Online seminar mi lično odgovara, konforniji je od fizičkog prisustva nekom seminaru. Svako uči i napreduje svojim tempom i spram svog slobodnog vremena. Preporučiću seminar drugim koleginicama i kolegama. S obzirom da poznajem idejne tvorce ovog seminara, očekujem još neki online seminar. Biće to novi izazov. Srdačan pozdrav voditeljima i studentima ovog seminara  do nekog drugog viđenja!

Sanja Marinkovic –

Iskreno, nisam imala nikakvih predrasuda, niti gajila sumnju u ovakav vid učenja i stručnog usavršavanja.  Seminar mi se dopao. Ispunio je sva moja očekivanja. Nemam ranija iskustva sa elektronskim seminarima, ali ovaj vid i način rada nije komplikovan i sigurno ću ga preporučiti kolegama. Meni su svi delovi seminara bili interesantni i podsticali su moje razmišljanje i držali pažnju.
Sve pohvale autorskom timu seminara!

Ivana Cirić –

Seminar je odlican, nije prenaporan, a lepo se urade sve aktivnosti i moze se mnogo nauciti. Sve najbolje!

Gordana Ilić –

Veliko mi je zadovoljstvo što sam učestvovala na ovom seminaru iz više razloga . Kao prvo ovo je nagradni seminar koji sam dobila kao mentor na konkursu ” Zdrava hrana” i zaista je velika stvar da je konačno neko prepoznao i nagradio trud nastavnika. Svaka čast Horizontima na tome. Zatim , ovo je moj prvi on line seminar i malo sam brinula kako ću se snaći u svemu , malo gešila u početku , ali sam se snašla. Kao i koleginica nisam se najbolje snašla sa pričaonicom , pa je nisam ni koristila. Teme su bile odlične . Sadržaji jasni , pristupačni ,ne previše opširni. Ali , posebne pohvale za četrtu temu koja me je stvarno oduševila , stvari koje su nam važne uopšte u radu sa decom ,a naročito sa obolelom decom.Razbila sam dosta predrasuda o epilepsiji i ovu bolest sagledavam na drugi način. Zadaci su vam bili interesantni , kviz posebno , prosto ste izazivali učesnike seminara da budu aktivni. Mislim da će mi ponedeljkom malo nedostajati otvaranje nove teme i novi zadatak. Kolegama u školi uveliko preporučujem seminar. Zelim vam uspeh u daljem radu i da nas obadujete još nekim ovako zanimljivim seminarom! Ujedno pitanje, hoćemo li opet imati konkurs o Zdravoj hrani , jer se moji učenici već interesuju! Hvala!

Ljiljana Anđelkovic –

Na samom početku seminara postojao je strah da se neću  dovoljno dobro snalaziti u upotrebi računara i rešavanju zadataka ovim putem.Hvala na jednostavnoj i jasnoj navigaciji koja mi je omogućila da pratim seminar sa lakoćom.Vaši seminari su mi uvek prijali i pružili nova saznanja.Veliki pozdrav za autore i nadam se daljoj saradnji.

Marica Dimitrijević –

Одлично организован семинар, тако да сам са лакоћом усвојила нова знања.
било ми је пријатно и морам да вас похвалим за технички део(организацију) семинара.
Надам се да ћете за 2 године, акредитовати још један семинар, са овако добром организацијом и темом, зато се ево унапред пријављујем.
Хвала .

Zorica Veljković –

Pozdrav svima, posebno voditeljima seminara. Ovo je prvi put da sam pohađala seminar on lajn i jako mi se dopalo. Posebno korisno kod ovog tipa seminara je što su prilagođeni polaznicima  posebno po pitanju vremena rada, kao i mesta . Sadržaji dosta pitki i razumljivi. Preporučeno nekim kolegama. Veliki pozdrav. Zoka

Mileva Kapusta –

Prvo iskustvo u pohađanju on lajn seminara je prava motivacija da se svima preporuče ovakvi vidovi edukacije. Sve pohvale organizatorima seminara i učesnicima. Zaista jedno lepo iskustvo.

Nadam se da ćemo se ponovo družiti!!

Brankica Stojanovic –

Zadovoljna sam seminarom.Saznala sam dovoljno o epilepsiji  da ukoliko bude potrebno pružim pomoć odrasloj osobi ili detetu prilikom napada.Seminar je poučan i zanimljiv ,ne previse naporan.Online seminari mi više odgovaraju jer obavljam zadatke kada imam vremena.Ovog puta izgubila sam se u vremenu i zakasnila za 4. zadatak.To mi je baš krivo,ali se nadam  ponovo nekoj budućoj saradnji gde ću biti odgovornija. .

Sve pohvale autorskom timu seminara.

Драган Станковић –

Семинар је леп, едукативан и има се шта научити из њега. Похваљујем!

Данијела Аранћеловић Станковић –

Утисак о семнару је веома позитиван и радо бих га препоручила колегама. Онлајн семинар је посебно добар када се ради у пару. Све похвале аутору семинара, а захваљујем и супругу на асистенцији. : )

Daniela Pataki –

Seminar jer je zanimljiv, sadržajan, dinamičan i savremen .Mnogo toga novog sam saznala i naučila.  Sve pohvale autorskom timu. Platforma na kojoj smo radili prilagodljiva je i za ona sa manje informatičkog znanja i uz pomoć administrato  lako se snalazi.

Ujedno moram da istaknem i to da sam učešće na ovom seminaru ostvarila kao nagrađeni mentor konkursa “Zdrava hrana” i da je ovaj autorski tim prepoznao kako stimulisati trud i entuzijazam prosvetnog radnika. Hvala vam na tome.Želim vam uspeh u daljem radu i da nas uskoro pozovete na još neki ovako prijamčiv i kvalitetan seminar, a može i neko studijsko putovanje.

Ариана Басарић –

Општи утисак је надасве позитиван.

Похађала сам више онлајн семинара, а овај бих нарочито желела да похвалим због следећег:

  • Одлична подршка корисницима од самог почетка – сваки корак је унапред јасно објашњен и онима који су први пут на електронском семинару; тон је предусретљив. Одлично је и што су нове лекције активиране понедељком, тако да су и они презаузети током радне недеље могли да усвоје градиво и ураде задатке у задатом року.
  • Странице унутар лекција су праве дужине и добро организоване; илустрације и филмови су одговарајућег квалитета и у служби учења и памћења, а не само ради пуке мултимедијалности семинара. (Нисам љубитељ семинара где су главни текстови лекција смештени нпр. у Прези презентације, где је квалитет звука филмова неодговарајући). Допало ми се и то што смо на почетку семинара радили улазни тест, не само ради поређења са резултатима завршног, већ и зато што ми је усмерио пажњу.
  • Употреба форума код задатака је била смислена, није била оптерећење, већ је повећала вредност семинара, тиме што смо заиста много сазнали и научили једни од других, из описа искустава са епилептичким нападима као и постављеним линковима.
  • Садржаји су и више него испунили моја очекивања, Описи су јасни (нарочито како пружити прву помоћ). Није било сувишних делова, одлично је што су за оне који желе више да знају били понуђени линкови. (Лекција о психосоцијалним аспектима ће бити корисна не само код деце са епилепсијом.) То што сам семинар завршила са неколико питања само говори у прилог томе да нас је оно што смо научили нагнало на даља промишљања.

Придружујем се жељама да акредитујете још понеки семинар.

Biljana Antić –

Ja sam zadovoljna nakon završenog seminara jer sam stvarno nešto novo naučila. Nadam se da ćemo se ponovo družiti.

Marija Aleksic

Ja sam zadovoljna seminarom, mnogo toga sam naučila i mislim da će mi sve ovo biti od velike koristi.

Autori i voditelji se najtoplije  zahvaljuju polaznicima kursa na lepim rečima u knjizi utisaka.